Založ si blog

Prečo nám vládnu zlodeji a k čomu to bude viesť?

Štát funguje tým horšie, čím viac zlodejov je v jeho vedení. Vo vedení štátu je tým viac zlodejov, čím viac je možné z tej pozície ukradnúť. Najviac ukradnúť môže ten, komu je dovolené vyrobiť peniaze „z ničoho“.

Najviac moci má v spoločnosti zvyčajne ten, kto má najviac bohatstva.

Ak má najviac bohatstva ten, kto vyrobil pre ostatných najväčšiu hodnotu – tak je to v poriadku a štát dobre funguje – vyrába hodnoty pre ľudí. Ten, kto vyrába pre ostatných hodnoty, je schopný viesť spoločnosť ku prosperite.

Ak má najviac bohatstva ten, kto nevyrobil pre ostatných tomu zodpovedajúcu hodnotu (a prinajmenšom časť svojho bohatstva teda nevyhnutne ukradol iným) – tak to nie je v poriadku a spoločnosť nemôže dobre fungovať. Nie je možné, aby ten, kto kradne, priviedol spoločnosť ku prosperite – ale len ku okrádaniu.

Štáty fungujú neprimerane preto, že v ich vedení je priveľa zlodejov.

Zlodeji sa do vedenia štátov snažia dostať preto, že z tejto pozície môžu veľa nakradnúť.

Áno – vždy to tak bolo.

Je však veľmi nerozumné uľahčovať zlodejom toto kradnutie.

Pritom v súčasnosti sú ľudia ochotní akceptovať to, čo bolo počas celej histórie ľudstva až do nedávnej minulosti považované za zlodejstvo najhrubšieho zrna – a to falšovanie peňazí (hoci aj „legálne“).

Z pozície vedúcich predstaviteľov štátu je možné kradnúť z veľkej časti práve vďaka tomu, že štát môže „z ničoho“ vytvoriť neobmedzené množstvo peňazí a za ne si môže kúpiť od ľudí skutočné tovary.

Týmto spôsobom je možné ukradnúť neobmedzené množstvo hodnôt bez toho, aby si to okradnutí ľudia vôbec všimli a uvedomili.

Ten, kto manipuluje s takýmito falošnými peniazmi vytvorenými „z ničoho“, môže získať ohromné bohatstvo bez toho, aby ostatným musel poskytnúť nejakú protihodnotu.

Na druhej strane – ten, kto vyrába hodnoty, je okrádaný tými, ktorí si od neho kupujú tieto veci za falošné (a teda v skutočnosti bezcenné) peniaze.

To je hrubá NESPRAVODLIVOSŤ.

Ľudia sa jej budú snažiť brániť hneď, ako na nich dopadnú dôsledky, ktoré vytvára.

Nedokážu sa jej však ubrániť „bežnými“ prostriedkami, pretože neoddeliteľnou súčasťou týchto „bežných“ prostriedkov je práve kradnutie pomocou inflácie.

Preto sa ľudia skôr či neskôr pokúsia zabrániť tejto nespravodlivosti „nezvyčajnými“ prostriedkami – teda extrémizmom (a to či už ľavicovým alebo pravicovým) a vojnami.

V minulosti sa to stalo už opakovane – príkladom môže byť nacizmus či komunizmus.

A čaká nás to opäť.

Samozrejme -.extrémizmus nie je riešením a nebude viesť ku spravodlivosti.

Preto (ak sa prekročí určitá hranica) sa dokonca môže stať aj to, že spoločnosť (v tej podobe ako ju poznáme) skolabuje a jej vývoj sa vráti o celé storočia naspäť.

Aj to sa v minulosti to stalo už opakovane – príkladom môže pád Rímskej ríše a následná dlhá „doba temna“, v dôsledku ktorej bolo v novoveku potrebné znovuobjavovať mnohé z toho, čo bolo známe už v staroveku.

Jednou z kľúčových podmienok, ako efektívne zlepšiť fungovanie štátu, zabrániť nespravodlivosti a rastu extrémizmu a rizika vojen je zabrániť kradnutiu pomocou inflácie. To možno dosiahnuť len tým, že bude úplne znemožnené pridávanie nových peňazí do obehu a že sa z falšovania peňazí (a to aj z „legálneho“ falšovania peňazí štátom a bankami) opäť stane odsúdeniahodný trestný čin.

Dúfať, že súčasné problémy je možné vyriešiť bez odstránenia ich príčiny, je naivné až hlúpe.

Odpovedzte si sami – naozaj ste naivní až hlúpi?

A naozaj budete len nevinnými obeťami extrémizmu a vojen?

 

Bližšie pozri napríklad:

http://adamsmid.blog.pravda.sk/2015/02/23/preco-povazujem-inflaciu-zvysovanie-mnozstva-nekrytych-penazi-v-obehu-za-kradez-podvod-a-zlocin-proti-ludskosti/

Vás sa to netýka?

25.09.2016

Za normálnych okolností (peňazí je obmedzené množstvo a nie je možné vytvárať ich „z ničoho“) – banky by mohli požičať len toľko peňazí, koľko reálne vlastnia. V dôsledku toho by sa poskytlo menej úverov a banky by menej zarobili. Zároveň by si podnikatelia aj spotrebitelia veľmi dobre rozmysleli, kam investujú svoje peniaze a čo si za svoje peniaze kúpia. [...]

Kto sa to vlastne nepoučil z minulosti?

16.03.2016

V poslednom čase sa častokrát stretávame s vyjadreniami o tom, že tí, ktorí volili „štandardných extrémistov“, sa nepoučili z minulosti. Preto podľa názoru „osvietených“ by riešením problému extrémizmu údajne mali byť najmä úpravy vo vzdelávacom systéme. Zrejme sa tým myslí viac vyučovacích hodín, počas ktorých sa žiaci naučia, že voliť [...]

Možno niečo vyčítať voličom Kotlebovcov?

07.03.2016

Ľudia sa vo voľbách snažili nájsť toho, kto má najlepšie riešenie pre problémy našej krajiny, ktorými sú najmä chudoba, nevymožiteľnosť práva a korupcia (ktorá je príčinou veľkej časti problémov v zdravotníctve, školstve atď.). Tieto problémy sa už roky „snažili“ vyriešiť „štandardné“ politické strany – a to najmä tým, že kradli, klamali [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 17808x
Priemerná čítanosť článkov: 2544x

Autor blogu

Kategórie