Založ si blog

Diabolsky geniálny trik.

Je možné okradnúť ľudí tým, že im darujete peniaze? Je možné, aby Vám takto okradnutí ľudia boli za to dokonca vďační a aby sa dožadovali toho, aby ste ich aj naďalej takto okrádali? Myslíte si, že nie? Tak radšej čítajte ďalej…

Sú veci, ktoré sú možné – s nimi sa bežne stretávame.

Sú veci, ktoré sú nemožné – s nimi sa nikto nikdy nestretne.

No a potom sú veci „skoro nemožné“, ktoré síce považujeme za nemožné, no ktoré v skutočnosti nemožnými nie sú. Stačí zmeniť podmienky a kontext či prekročiť isté „neprekročiteľné hranice“ – a zrazu sa toto „nemožné“ zmení na „možné“.

Ak sa od niekoho z jednej strany vzďaľujete, tak sa k nemu nemôžete zároveň z druhej strany približovať. Iba že by ste zistili, že zem je guľatá.

Nie je možné, aby Vás niekto okradol tým, že Vám dá peniaze. Iba že by bola prekročená „neprekročiteľná hranica“ a bolo by možné vytvoriť peniaze „z ničoho“ (veľmi dlho bolo prekročenie tejto hranice pre ľudí skutočne nepredstaviteľné).

Vytvorením nových nekrytých peňazí sa totiž „rozriedi“ hodnota všetkých ostatných peňazí (a teda – okrem iného – aj Vášho platu a Vašich úspor). Preto ak dovolíte niekomu vytvoriť peniaze „z ničoho“ a on vám časť z týchto novovytvorených peňazí daruje, tak hodnota všetkých Vašich úspor (teda Vašich pôvodných úspor spolu s týmito darovanými peniazmi) sa môže dokonca znížiť.

A zníži sa takmer určite, pretože nové peniaze „z ničoho“ neboli vytvorené preto, aby ste na tom získali Vy. Veď ak by Vám niekto chcel naozaj niečo darovať, tak by Vám predsa daroval priamo časť zo svojich usporených peňazí.

Tieto novovytvorené peniaze teda boli vytvorené preto, aby na tom získal ten, kto tieto peniaze „z ničoho“ vytvoril. A zároveň nevyhnutne preto, aby ste na tom Vy stratili.

Príklad – predpokladajme, že existujú len dve osoby (Adam a Braňo) a na začiatku vlastní Braňo všetky peniaze (napríklad 100 peňazí). Adam však môže vytvoriť nové peniaze „z ničoho“ (len ich pripíše na bankový účet alebo si ich vytlačí na svojej tlačiarni). Adam daruje Braňovi 100 peňazí a sebe samému daruje tiež 100 peňazí (aby to bolo „spravodlivé“). Výsledkom bude, že Braňo bude mať 200 peňazí, Adam bude mať 100 peňazí a ceny všetkých tovarov sa zvýšia úmerne ku zvýšeniu množstva peňazí v obehu. Na začiatku teda Braňo vlastnil všetky peniaze a po tom, ako mu Adam daroval ešte nejaké peniaze navyše, už má len 2/3 z pôvodnej hodnoty svojich peňazí (napriek tomu je však Adamovi vďačný za jeho „dar“ a rád od neho prijme aj ďalšie takéto peniaze). Adam naopak – na začiatku nemal nič, no teraz si môže kúpiť 1/3 všetkých tovarov za svoje bezpracne „zarobené“ peniaze, pomocou ktorých ukradol Braňovi nezanedbateľnú časť hodnoty jeho úspor.

Tak tomu hovorím – diabolsky geniálny trik, sen všetkých zlodejov.

 

Faktom bohužiaľ zostáva, že ľudia vo svojich „každodenných“ (a preto povrchných) úvahách považujú tieto „skoro nemožné“ veci za „nemožné“.

Ak sa od nich vzďaľuje nepriateľ jedným smerom, tak neočakávajú jeho útok z opačného smeru (za bežných okolnosti by tento nepriateľ predsa nebol dosť rýchly a vytrvalý na obehnutie Zeme a zároveň zrejme ani nie je schopný prekročiť „neprekročiteľnú hranicu“ tým, že by zmenšil polomer Zeme alebo ju „prevŕtal“).

Rovnako ľudia predpokladajú aj trvalú platnosť „neprekročiteľnej hranice“ o tom, že „nemôže vzniknúť niečo z ničoho“.

Väčšina ľudí preto nechce veriť tomu, že v súčasnosti sa peniaze skutočne vyrábajú „z ničoho“. Ak teda napríklad splácate banke hypotéku, tak svojou prácou splácate úroky za „nič“, z ktorého banka túto hypotéku vytvorila.

Väčšina ľudí neuverí ani tomu, že predstavitelia prakticky všetkých štátov okrádajú svojich obyvateľov tým, že natlačia nové nekryté peniaze a poskytnú ich svojim spriazneným osobám (napríklad tak, že si od ich firiem niečo kúpia predražené diaľnice apod.).

Časť z týchto novovytvorených peňazí samozrejme dajú aj na „bohumilé“ ciele (dôchodky, sociálne príspevky apod.) – aby mohli svojim občanom nejako zdôvodniť potrebu tlačenia nových peňazí a aby si zabezpečili vďačnosť ľudí.

Dobre vedia, že väčšina ľudí nikdy nepochopí, že týmto „darom“ ich v skutočnosti okradli.

Predstavitelia štátov dokonca priamo musia okrádať svojich obyvateľov, ak si chcú zachovať možnosť vyrábať peniaze “ z ničoho“. Ak sa im totiž podarí rozkradnúť väčšinu peňazí získanú z daní a odvodov, tak bez tlačenia nových peňazí nebude dosť peňazí na zdravotníctvo, školstvo, dôchodky, sociálne dávky, výstavbu diaľnic atď..  Ľudia sa vďaka tomu sami budú domáhať tlačenia nových peňazí, aby sa do týchto odvetví dostali aspoň nejaké peniaze.

A kruh sa uzavrel.

Nebuďte naivní – Vy ste tí, ktorých okrádajú.

A oni sú tí, ktorí na tom získavajú.

 

Bližšie pozri napríklad:

http://adamsmid.blog.pravda.sk/2015/02/23/preco-povazujem-inflaciu-zvysovanie-mnozstva-nekrytych-penazi-v-obehu-za-kradez-podvod-a-zlocin-proti-ludskosti/

Vás sa to netýka?

25.09.2016

Za normálnych okolností (peňazí je obmedzené množstvo a nie je možné vytvárať ich „z ničoho“) – banky by mohli požičať len toľko peňazí, koľko reálne vlastnia. V dôsledku toho by sa poskytlo menej úverov a banky by menej zarobili. Zároveň by si podnikatelia aj spotrebitelia veľmi dobre rozmysleli, kam investujú svoje peniaze a čo si za svoje peniaze kúpia. [...]

Kto sa to vlastne nepoučil z minulosti?

16.03.2016

V poslednom čase sa častokrát stretávame s vyjadreniami o tom, že tí, ktorí volili „štandardných extrémistov“, sa nepoučili z minulosti. Preto podľa názoru „osvietených“ by riešením problému extrémizmu údajne mali byť najmä úpravy vo vzdelávacom systéme. Zrejme sa tým myslí viac vyučovacích hodín, počas ktorých sa žiaci naučia, že voliť [...]

Možno niečo vyčítať voličom Kotlebovcov?

07.03.2016

Ľudia sa vo voľbách snažili nájsť toho, kto má najlepšie riešenie pre problémy našej krajiny, ktorými sú najmä chudoba, nevymožiteľnosť práva a korupcia (ktorá je príčinou veľkej časti problémov v zdravotníctve, školstve atď.). Tieto problémy sa už roky „snažili“ vyriešiť „štandardné“ politické strany – a to najmä tým, že kradli, klamali [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 17913x
Priemerná čítanosť článkov: 2559x

Autor blogu

Kategórie