Založ si blog

Možno niečo vyčítať voličom Kotlebovcov?

Ľudia sa vo voľbách snažili nájsť toho, kto má najlepšie riešenie pre problémy našej krajiny, ktorými sú najmä chudoba, nevymožiteľnosť práva a korupcia (ktorá je príčinou veľkej časti problémov v zdravotníctve, školstve atď.).

Tieto problémy sa už roky „snažili“ vyriešiť „štandardné“ politické strany – a to najmä tým, že kradli, klamali a podvádzali.  A my sme im to uľahčovali tým, že sme sa nechali okrádať, klamať a podvádzať. A dokonca sme ich ešte aj volili vo voľbách!

Nie je preto prekvapivé, že mnohí ľudia už týmto „štandardným“ politickým stranám neveria a že si radšej zvolili „alternatívu“, ktorej dôsledky ešte nepoznajú. Uprednostnili „(malú) možnosť dobrého riešenia“ pred  „istotou zlého riešenia“. S ich rozhodnutím síce nesúhlasím, no rozumiem mu.

Za „skvelý“ volebný výsledok Kotlebovcov preto nemôžu v prvom rade ich voliči a ani Kotlebovci samotní, ale spôsobili ho najmä „štandardné“ politické strany a ich dlhoročné bezbrehé kradnutie, klamanie a podvádzanie. A tiež my všetci, ktorí sme takéto ich správanie tolerovali.

Každý, kto akýmkoľvek spôsobom spôsobil, podporil či toleroval nespravodlivosť, kradnutie a klamanie, má svoj podiel na náraste popularity extrémistických riešení  problémov vyplývajúcich práve z nespravodlivosti, kradnutia a klamania.  

Jediným účinným riešením akéhokoľvek problému je odstránenie jeho skutočnej príčiny.

Jediným účinným riešením nárastu extrémizmu je teda zastavenie kradnutia, klamania a podvádzania (teda napr. aj zastavenie okrádania všetkých ľudí pomocou tlačenia nových nekrytých peňazí). Veľmi však pochybujem, že sa ich budú ochotní vzdať tí, ktorých bohatstvo a moc až doteraz rástlo práve vďaka nim.

Bohužiaľ teda môžeme očakávať, že vplyv a moc Kotlebovcov (alebo iných extrémistov s jednoduchými „alternatívnymi“ riešeniami) bude aj naďalej rásť.

 

 

O nenápadnom okrádaní ľudí pomocou pridávania nových nekrytých peňazí do obehu ako o jednej z dôležitých príčin súčasného stavu bližšie pozri napriklad:

http://adamsmid.blog.pravda.sk/2015/02/23/preco-povazujem-inflaciu-zvysovanie-mnozstva-nekrytych-penazi-v-obehu-za-kradez-podvod-a-zlocin-proti-ludskosti/

Vás sa to netýka?

25.09.2016

Za normálnych okolností (peňazí je obmedzené množstvo a nie je možné vytvárať ich „z ničoho“) – banky by mohli požičať len toľko peňazí, koľko reálne vlastnia. V dôsledku toho by sa poskytlo menej úverov a banky by menej zarobili. Zároveň by si podnikatelia aj spotrebitelia veľmi dobre rozmysleli, kam investujú svoje peniaze a čo si za svoje peniaze kúpia. [...]

Kto sa to vlastne nepoučil z minulosti?

16.03.2016

V poslednom čase sa častokrát stretávame s vyjadreniami o tom, že tí, ktorí volili „štandardných extrémistov“, sa nepoučili z minulosti. Preto podľa názoru „osvietených“ by riešením problému extrémizmu údajne mali byť najmä úpravy vo vzdelávacom systéme. Zrejme sa tým myslí viac vyučovacích hodín, počas ktorých sa žiaci naučia, že voliť [...]

PREČO?

01.10.2015

Vždy platí, že jediné efektívne riešenie akéhokoľvek problému je odstránenie jeho skutočnej PRÍČINY. Očakávať, že nejaké iné riešenie (ktoré nevyrieši samotnú PRÍČINU problému) efektívne vyrieši problém, je naivné až hlúpe. Nepoctivosť, hlúposť, sebectvo atď. tu boli vždy. Zrejme nikdy v minulosti však nenadobudli taký hrozivý rozsah ako v [...]

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 17917x
Priemerná čítanosť článkov: 2560x

Autor blogu

Kategórie